
Nie wahaj się – jeżeli pragniesz uzyskać ekstra treści na ten temat, bądź świadom tego, że bezpłatne wejście (http://www.cukier-krolewski.pl/przepisy/sezamki/) na ten link doprawdy nie obciąży Cię finansowo.
babcia. Tak wyszło, że w tym roku po raz kolejny brakuje przy bożonarodzeniowym stole… Bardzo mi jej brakuje, wychowywała mnie i zawsze miała dla mnie czas. Była mi bliższa niż mama. Ale tak już jest, że przychodzi moment pożegnania. Trzeba mi dbać o wszystkie wartości, które mi przekazała i mieć nadzieję, że czuwa nade mną z góry.
Pierwszym ze świątecznych specjałów, których nie może braknąć na stole jest makowiec. Zazwyczaj wraz z mamą przygotowujemy go na kilka dni przed świętami. Jego największym amatorem jest mój ojciec – potrafi zjeść pierwszego, który wyjdzie z piekarnika w całości. Chichoczemy wtedy niesamowicie. Kolejny specjał to mój najulubieńszy skubaniec!
Trzeci pyszny specjał to miodownik z masą z grysiku. Niestety należy go wykonać na 4 dni przed wigilią, bo placek to twarda piernikowa sztuka i dużo czasu mija nim zmięknie. Do tych trzech ciast w ostatnim czasie doszedł przepis na świąteczne kulki oreo cookie balls, który znalazłam na blogu: . Polecam, są pyszne!